9 octombrie 2013

Doua minore ascunse sub paturi intr-un autoturism, depistate la frontiera

Politistii de frontiera aradeni au descoperit doua fetite in varsta de cinci ani, respectiv sase luni ascunse, de catre mamele lor sub bancheta din spate a unui autoturism, cu intentia de a fi trecute ilegal frontiera romano-maghiara, pentru a ajunge in Italia.

In data de 08.10.2013,in jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Nicolae B., in varsta de 67 ani, din jud. Arad, care conducea un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Romania.
In autoturism se aflau ca pasageri sase persoane, 4 adulti si 2 minori, toti cetateni romani cu domiciliul pe raza judetelor Bacau si Galati.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera aradeni au descoperit, alte doua fetite, in varsta de 5 ani, respectiv 6 luni, ascunse sub bancheta din spate a autoturismului acoperite cu o patura.
Politistii de frontiera au demarat cercetarile, ocazie cu care s-a stabilit faptul ca in autoturism, se aflau mamele celor doua minore care au prezentat politistilor de frontiera certificate de nastere pentru acestea.
Femeile au motivat gestul lor prin faptul ca nu au avut timpul necesar obtinerii documentelor de calatorie valabile pentru cele doua minore. Acestea au mai declarat ca in schimbul sumei de 200 de euro, soferul masinii, cetateanul roman Nicolae B., le-a promis ca le va ajuta sa treaca ilegal frontiera cu fetitele.
Persoanelor in cauza, li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de participatie improprie la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana