17 octombrie 2013

Lucrare penala pentru braconaj

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati au intocmit lucrare penala pe numele a patru barbati care desfasurau activitati de pescuit fara a detine documente legale.

In data de 16 octombrie a.c., in jurul orei 09.00, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice cu o salupa din dotare, pe linia combaterii braconajului piscicol, au depistat in zona kilometrului 157 al fluviului Dunarea, patru barbati intr-o barca, care pescuisera, cu ajutorul a doua plase de pescuit tip monofilament 15 kilograme de peste, fara a detine documentele legale necesare desfasurarii acestei activitati.
In urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca persoanele sunt cetatenii romani P. George, P. Romica, P. Gligore si C. Ciprian, cu varste cuprinse intre 26 si 56 ani.
Plasele de pescuit, cu o lungime totala de 145 si  latimea de 4 m, in valoare de aproximativ 3.000 lei si barca in valoare de aproximativ 800 lei au fost ridicate in vederea confiscarii. Cantitatea de peste capturata a fost predata Directiei Sanitar-Veterinara din cadrul Primariei Galati.

In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de nedetinerea licentei de pescuit/autorizatiei de pescuit comercial, detinerea / transportul / comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor si produselor din peste si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa monofilament in apele continentale si in apele maritime interioare.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana