30 octombrie 2013

Patru migranti camerunezi si doi sirieni depistati de politistii de frontiera constanteni

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat sase migranti - patru cetateni camerunezi si doi sirieni - care au incercat sa intre ilegal in tara, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge in tari din spatiul Schengen.
  • In data de 29.10.2013, in jurul orei 02.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negru Voda au desfasurat, in baza unei informatii, o actiune de combatere a migratiei ilegale in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 05.45, politistii de frontiera au oprit pentru control, in apropierea localitatii Cerchezu din judetul Constanta, un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Constanta.
    In vehicul, printre calatori, se aflau si patru barbati care au declarat in limba engleza ca sunt cetateni camerunezi si nu poseda documente de identitate.
    In urma verificarilor specifice a rezultat faptul ca barbatii respectivi au traversat, la adapostul intunericului, frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, dupa care s-au ascuns in vegetatia abundenta din zona pana in zorii zilei.
    Cei patru camerunezi s-au deplasat apoi spre un drum judetean unde s-au urcat intr-un microbuz de transport persoane cu scopul de a se deplasa in municipiul Constanta, dupa care sa-si continue calatoria spre o tara din spatiul Schengen.
  • In seara zilei de 28.10.2013, in jurul orei 19.20, politistii de frontiera din cadrul G.N. Mangalia au observat prin sistemul optronic doua persoane care se deplasau pe jos, in apropierea frontierei de stat, venind dinspre R. Bulgaria.
    Imediat a fost constituit un plan de actiune in care doua patrule s-au deplasat in zona indicata pentru identificarea persoanelor.
    La fata locului politistii de frontiera au stabilit ca este vorba despre doi barbati care au declarat ca sunt cetateni sirieni, legitimandu-se cu doua pasapoarte valabile.
    Verificarile au stabilit faptul ca respectivii barbati, ambii cu varsta de 28 ani, intentionau sa ajunga intr-o tara din spatiul Schengen.

Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor camerunezi si sirieni actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana