15 octombrie 2013

Patru migranti sirieni si doua calauze depistati de politistii de frontiera constanteni

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, in cooperare cu autoritatile de frontiera din R. Bulgaria, au depistat patru cetateni sirieni care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Romania, pe jos, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge in Germania.
Grupul de migranti urma sa fie preluat de doi complici, un cetatean bulgar si un roman, care intentionau sa-i transporte cu un autoturism spre destinatie.

In data 14.10.2013, in jurul orei 08.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov, in cooperare cu autoritatile de frontiera bulgare, au depistat si retinut, in apropierea frontierei de stat, trei persoane de sex feminin si o persoana de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona.
Cu ocazia primelor verificari, s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste intre 39 si 59 ani, care au trecut, la adapostul intunericului, frontiera de stat prin zona verde, cu scopul de a ajunge in Germania.
Cetatenii sirieni au declarat faptul ca urmau sa fie preluati in apropierea frontierei de un cetatean bulgar care le-a promis, in schimbul unei sume de bani, ca ii va ajuta sa fie transportati in Germania.
Lucratorii nostri au intensificat verificarile in zona de competenta si au depistat, pe raza localitatii Almalau - judetul Constanta, aflata in apropierea frontierei cu Bulgaria, un autoturism marca Dacia Logan cu numere de Bucuresti, condus de un cetatean roman, de 35 ani, in care se mai afla un cetatean bulgar, in varsta de 31 ani, care nu isi justifica prezenta in zona.
Cei doi barbati au recunoscut, in timpul audierilor, ca urmau sa preia grupul de migranti sirieni.
Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor sirieni actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105 / 2001, iar ceilalti doi barbati vor fi cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, fapta prevazuta si sanctionata de art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105 / 2001.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana