30 octombrie 2013

Tigari de contrabanda descoperite la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 8.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 73.200 lei.
  • Ieri, 29 octombrie a.c., in jurul orei 19.00. o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului a observat, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, un autoturism cu numere de inmatriculare specifice Italiei care a parcat in apropierea statiei C.F.R. din localitatea Valea Viseului.
    Din autoturism a iesit o persoana de sex masculin care la vederea patrulei politiei de frontiera a incuiat autovehiculul si a fugit spre interiorul localitatii.
    In momentul in care lucratorii nostri s-au apropiat de autoturism, au observat pe bancheta din spate doua colete voluminoase invelite in folie de culoare neagra, ce contineau tigari.
    Ulterior, politistii de frontiera l-au identificat pe conducatorul auto, in persoana lui Adrian C., de 22 ani domiciliat pe raza judetului Maramures, care s-a prezentat la sediul sectorului, declarand ca a fugit pentru ca s-a speriat.
    Barbatul a mai declarat politistilor de frontiera ca nu stie nimic despre baxurile cu tigari aflate in masina sa.
    In urma invetarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 980 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marca Jin Ling, in valoare de peste 8.600 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetarilor.
  • La nivelul S.T.P.F. Suceava - I.T.P.F. Sighetu-Marmatiei s-a declansat, ieri, 29.10.2013, o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
    Astfel, in jurul orei 12.15 politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe comunicatia E 85 (pe raza orasului Siret) un autoturism marca VW Passat. Conducatorul auto a ignorat semnalele efectuate de politistii de frontiera, continuand deplasarea in mare viteza.
    Lucratorii nostri au procedat la urmarirea masinii folosind semnalele luminoase si acustice, dar la scurt timp, soferul a intrat cu autoturismul in curtea unui imobil, iar pasagera din dreapta a fortat inchiderea portilor rezultand avarierea usoara a autoturismului politiei de frontiera. Dupa ce au aruncat doua bagaje in curtea respectiva, cele doua persoane au incercat sa fuga.
    Ele au fost retinute si identificate ulterior ca fiind S. Iaroslav, de 43 de ani si S. Angela, de 36 ani, persoane cu dubla cetatenie ucraineano-romana, domiciliate in Ucraina.
    Totodata, in curtea imobilului respectiv au fost descoperite doua genti de voiaj in care se aflau 260 pachete de tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana.
    In urma celor constatate, politistii de frontiera le-au intocmit celor doua persoane actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si distrugere acte ce urmeaza sa fie prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti in vederea luarii masurilor legale ce se impun.
    Totodata, tigarile in valoare de 2.600 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul marca VW Passat, in valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava pana la finalizarea cercetarilor.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au descoperit, abandonate pe un camp de la marginea localitatii Petrova, jud. Maramures, 14 colete ce contineau tigari.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.998 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 62.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

In prezent se efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii activitatii infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana