31 octombrie 2013

Tigari in valoare de peste 490.000 lei confiscate la frontiera cu Ucraina

In cadrul unor actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 49.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
Pentru retinerea celor implicati, care nu s-a supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras doua focuri de avertisment in plan vertical.
In urma actiunilor, doua persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta, contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In data de 30 octombrie a.c., la nivelul S.P.F. Radauti s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 19.30, politistii de frontiera au observat un grup de persoane care transportau peste frontiera de stat din Ucraina in Romania mai multe colete voluminoase ce contineau tigari de contrabanda.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare fiind trase, conform legii, doua focuri de avertisment in plan vertical.
    In urma actiunii, a fost retinut un cetatean ucrainean T. Vasilievici, in varsta de 25 ani, celelalte persoane dispersand-se pe teritoriul statului vecin.
    Imediat au fost informati si granicerii ucraineni care ne-au comunicat ca la scurt timp pe directia respectiva au retinut o persoana implicata in activitatea infractionala si au descoperit mai multe colete cu tigari din acelasi lot.
    Coletele de tigari au fost transportate la sediul S.P.F. Radauti unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 46.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si Belarus, de diferite marci in valoare de 465.000 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Cetateanul ucrainean este cercetat in prezent de politistii de frontiera suceveni pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
    In continuare se fac cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Miercuri, 30 octombrie, in jurul orei 18.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au oprit pentru control, pe o strada din localitate, un autoturism marca Opel care tracta o remorca, condus de Gheorghe D., de 29 ani, din localitatea Bocicoiu Mare, jud. Maramures.
    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, persoana in cauza precum si autoturismul au fost conduse la sediul S.P.F. Sighetu Marmatiei in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Astfel, au fost descoperite ascunse in locasuri special amenajate, in podeaua dubla a remorcii, sub bancheta din spate a autoturismului precum si sub schimbatorul de viteze, cantitatea de 1.490 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Conducatorul auto a mai predat politistilor de frontiera inca un colet ce continea 500 de pachete cu tigari, din acelasi lot, detinute la domiciliul sau.
    Cele 1.990 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 18.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
    Conducatorul auto, este cercetat de catre lucratorii nostri pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

  • Si lucratorii din cadrul S.P.F. Radauti, au descoperit pe o strada din localitatea Siret, un autoturism abandonat in care se aflau patru colete voluminoase ce contineau 1.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 10.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari precum si autoturismul au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor pentru identificarea persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana