3 octombrie 2013

Un politist de frontiera a refuzat 200 euro mita

Un cetatean din Caras Severin a fost prins in flagrant, astazi, 3 octombrie a.c., de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciului Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Caras-Severin, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, in timp ce incerca sa mituiasca un politist de frontiera cu suma de 200 de euro pentru a nu-i intocmi dosar penal pentru conducere fara permis.

In fapt, la data de 30 septembrie a.c., un agent de politie de frontiera din cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Timisoara - Sectorul Politiei de Frontiera Socol a sesizat Serviciul Judetean Anticoruptie Caras-Severin despre faptul ca, in timp ce se afla in serviciu, a oprit pentru control un autovehicul condus de un barbat. Din verificari, politistul de frontiera a constatat ca acesta nu poseda permis de conducere.
In timpul intocmirii actelor premergatoare, M.J. i-a oferit agentului de politie de frontiera suma de 200 de euro pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu si a nu-i intocmi dosar penal pentru infractiunea prev. de art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002. Politistul de frontiera a refuzat oferta si a sesizat Directia Generala Anticoruptie.
Ca urmare a actiunii de prindere in flagrant, s-a dispus ca M.J. sa fie cercetat in libertate pentru savarsirea infractiunii de dare de mita prev. de art. 255 Cod penal rap. la art. 7 din Legea 78/2000, fata de acesta fiind luata masura obligarii de a nu parasi localitatea.

In cauza s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara - Sectorul Politiei de Frontiera Socol si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.).

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana