16 octombrie 2013

Urmarire si focuri de arma la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau au depistat un cetatean roman care transporta cu un autoturism, 3.000 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 27.000 de lei.
Barbatul a refuzat sa opreasca masina la semnalele regulamentare ale politistilor de frontiera, fapt pentru care oamenii legii au tras 6 focuri de avertisment, cel in cauza fiind retinut dupa o urmarire de aproximativ 2 km.Masina si tigarile au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar soferul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si distrugere.

Ieri, in jurul orei 18.00, pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe DN 19 (pe raza localitatii Sarasau), un autoturism marca Seat.
Conducatorul auto a ignorat semnalele politistilor de frontiera, demarand in tromba pe o strada laturalnica din localitate.
Lucratorii nostri au procedat la urmarirea masinii, folosind semnalele acustice si luminoase si deoarece conducatorul auto a ignorat somatiile legale prin voce, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical.
Dupa o urmarire de aproximativ 2 km, conducatorul auto a acrosat si rupt poarta de acces in curtea unui imobil, moment in care soferul a abandonat masina, incercand sa fuga. Acesta a fost retinut si imobilizat de catre lucratorii nostri, fiind identificat in persoana lui Florin I., de 28 ani, domiciliat in localitatea Sighetu Marmatiei, jud. Maramures.
La cercetarea autoturismului, au fost descoperite sase colete care contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 27.000 lei.
Barbatul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si distrugere.
Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Sarasau, in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana