6 noiembrie 2013

Actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari, desfasurata cu focuri de arma

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 16.460 pachete cu tigari in valoare de aproximativ 165.000 lei.
Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras sase focuri de arma in plan vertical.

Actiunile politistilor de frontiera suceveni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate continua.
Astfel, ieri, 05 noiembrie a.c., in jurul orei 19.30, lucratorii din cadrul S.P.F Brodina au observat, in apropierea frontierei de stat (pe raza localitatii Straja) un grup de persoane care transporta mai multe colete, de la linia de frontiera spre interiorul tarii.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor si deoarece acestea nu s-au supus, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment, in plan vertical.
In acel moment, cei in cauza au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si impadurit au fugit in directii diferite.
In urma actiunii s-a reusit retinerea cetateanului roman, S. Laurentiu, de 19 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
Totodata, la fata locului au fost descoperite mai multe baxuri ce contineau 16.460 pachete tigari, de provenienta ucraineana.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 164.600 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar S. Laurentiu este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana