6 noiembrie 2013

Aproximativ 100 grame de canabis descoperite de politistii de frontiera constanteni

Politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanta, au confiscat aproximativ 100 grame canabis de la un cetatean roman, in varsta de 24 ani, care le avea ascunse, in masina pe care o conducea, sub scaunul soferului.

In data de 05.11.2013 politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Constanta, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanta, au desfasurat o actiune de prevenire si combatere a traficului cu substante interzise in zona de competenta.
Astfel, pe raza municipiului Constanta, a fost depistat in trafic un autoturism marca Ford Focus, condus de cetateanul roman F.A., in varsta de 24 ani, despre care existau informatii ca detine substante interzise.
Lucratorii nostri au procedat la oprirea autoturismului, dar conducatorul auto nu s-a supus semnalului regulamentar, demarand in tromba pe strazile din municipiul Constanta, insa la scurt timp a fost blocat in trafic.
In urma controlului amanuntit al autoturismului a fost descoperita ascunsa, sub scaunul soferului, o punga din plastic care continea o substanta vegetala de culoare verde cu miros specific de canabis.
Dupa expertiza realizata in laboratorul B.C.C.O. Constanta a rezultat faptul ca tanarul in cauza detinea 91,4 grame de canabinoizi sintetici (substanta derivata din canabis cu efect psihoactiv).
Ca urmare, autoturismul in cauza, evaluat la aproximativ 3.000 de euro a fost ridicat in vederea indisponibilizarii la sediul Garzii de Coasta, iar barbatul, domiciliat pe raza judetului Constanta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de efectuarea de operatiuni de catre o persoana cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii, fapta prevazuta si sanctionata de art. 16, alin. 1 din Legea 194/2011.
Persoana in cauza a primit initial ordonanta de retinere pentru 24 ore, iar ulterior a fost arestata preventiv pentru o perioada de 20 de zile, fiind depusa in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana