5 noiembrie 2013

Contrabanda cu roaba

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au depistat un cetatean roman care a incercat sa introduca ilegal in tara, peste frontiera de stat, aproximativ 1.500 pachete cu tigari de contrabanda pe care le transporta cu ajutorul unei roabe.

In seara zilei de 04 noiembrie a.c., la nivelul S.P.F Radauti din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 18.15, lucratorii nostri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, doua persoane care transportau dinspre frontiera spre interiorul tarii, in zona localitatii Vicov, mai multe colete voluminoase.
Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, moment in care acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga, reusindu-se retinerea numitului Stefan P., in varsta de 23 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
La cercetarea terenului, au fost descoperite trei colete care contineau 1.430 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, care au fost transportate de la linia de frontiera cu ajutorul unei roabe.
Imediat au fost informati si granicerii ucraineni care ne-au comunicat faptul ca pe directia respectiva au descoperit mai multe colete cu tigari din acelasi lot.
Stefan P. este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 11.440 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.
In prezent, se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana