29 noiembrie 2013

Maramuresean oprit cu focuri de arma si 14.000 pachete tigari confiscate la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul I.T.PF. Sighetu Marmatiei au depistat si retinut un cetatean roman care intentiona sa introduca ilegal in tara, aproximativ 14.000 pachete tigari de provenienta ucraineana.
Pentru retinerea barbatului, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Ieri, 28 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, jud. Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 19.00, lucratorii nostri au observat, in zona de frontiera, pe directia localitatii Bistra, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontiera spre interiorul tarii, transportand in spate, mai multe colete voluminoase.
Imediat, la fata locului, s-a deplasat o echipa de interventie care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit, dispersandu-se pe mai multe directii.
Drept urmare, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
In urma actiunii, politistii de frontiera au reusit sa retina un barbat, cetatean roman, Lucian K., de 32 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
La cercetarea terenului au fost descoperite 28 de colete invelite in folie de culoare neagra, care contin tigari de provenienta ucraineana.
Au fost anuntate despre activitatea infractionala si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
In urma inventarierii celor 28 de colete, s-a constatat ca acestea contin 13.762 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marca Jin Ling, in valoare de peste 123.000 de lei.
Maramureseanul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana