13 noiembrie 2013

Morun de aproximativ 150 kilograme si peste 25 kilograme icre negre, confiscate de politistii de frontiera tulceni

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, alaturi de lucratorii A.N.P.A. Tulcea, identificand un cetatean roman care transporta, cu o ambarcatiune, trei exemplare de sturion din specia morun, cega si pastruga, in greutate de aproximativ 150 kilograme si peste 25 kilograme de icre negre fara documente legale.

In data de 12.11.2013, in jurul orei 09.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Isaccea au desfasurat, in baza unei informatii, o actiune pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de comptenta, alaturi de lucratori (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura) A.N.P.A. Tulcea, oprind pentru control o ambarcatiune tip lotca condusa de cetateanul roman S.N., in varsta de 46 ani.
In urma controlului ambarcatiunii au fost descoperite un exemplar de sturion din specia morun, in greutate de 144,42 kilograme, un exemplar de 2,15 kilograme din specia cega, un exemplar de 0,75 kilograme din specia pastruga, precum si cantitatea de 25,20 de icre specia morun si 0,600 icre specia cega.
Barbatul in cauza, domiciliat in judetul Tulcea, nu a putut prezenta documente legale pentru transportul si provenienta exemplarelor de sturion si a cantitatii de icre negre.
Daca ar fi comercializat marfa pe piata neagra de desfacere, barbatul ar fi obtinut un profit de aproximativ 60.000 lei.
Politistii de frontiera, alaturi de reprezentantii A.N.P.A., au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de peste si icre pe care le-au predat unei societati comeciale de profil, urmand a se lua masurile legale ce se impun.
Persoana in cauza este cercetata pentru savarsirea infractiunilor de detinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturati pe teritoriul Romaniei din mediul salbatic, precum si a produselor si subproduselor obtinute din acestia, cu exceptia celor proveniti din acvacultura pentru care se face dovada originii prin documente si / sau marcaje justificative legale si pescuitul comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie, fapte prevazute si sanctionate de art. 64, lit. d si g din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana