22 noiembrie 2013

Peste 190 de autovehicule furate, depistate la frontiera in acest an

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au depistat doua autoturisme Audi Q7, respectiv A4 - in valoare totala de aproximativ 134.000 lei, care figurau ca fiind furate din Federatia Rusa, respectiv Spania.
Conducatorii auto sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt, iar vehiculele in cauza au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.
In primele zece luni ale anului 2013, politistii de frontiera au depistat, in zona de competenta, 196 autovehicule furate din state ale Uniunii Europene.
  • Ieri, in jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul italian Livio C., in varsta de 57 de ani, care conducea un autovehicul marca Audi Q7.
    Cu ocazia formalitatilor pentru intrarea in Romania, la controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca autovehiculul in cauza figureaza ca fiind furat din Moscova, din luna octombrie 2007.
    Cu ocazia cercetarilor, conducatorul autoturismului a declarat ca a cumparat masina din Germania in anul 2007, in schimbul sumei de 50.000 euro si nu stia ca aceasta este semnalata ca fiind furata de catre autoritatile din Federatia Rusa.
    Autovehiculul, in valoare estimata de aproximativ 89.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Urziceni pana la finalizarea verificarilor, iar cetateanul italian este cercetat acum pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt.
  • Tot ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, jud. Bihor, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul roman Marius D. in varsta de 30 de ani, conducand autoturismul marca Audi A4, inmatriculat in Spania.
    Cu ocazia controlului, politistii de frontiera bihoreni, avand suspiciuni asupra autoturismului, au efectuat verificari in bazele de date, constatand ca autoturismul figureaza semnalat ca bun cautat pentru confiscare, alerta emisa de autoritatile spaniole, la data de 23.11.2011.
    Soferul a declarat ca a cumparat masina din Spania achitand suma de 11.000 euro, fara sa stie ca autoturismul respectiv se afla in litigiu.
    Avand in vedere cele constatate, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Valea lui Mihai, pana la finalizarea cercetarilor.
    Cetateanului roman i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru infractiunea de tainuire la furt, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.
In primele zece luni ale anului 2013, politistii de frontiera romani au depistat 196 autovehicule furate - 142 autoturisme, 24 automarfare, 8 microbuze, 8 remorci, 2 autocar si 12 motociclete - din state ale Uniunii Europene sau alte state.

Totodata, au fost constatate 130 de infractiuni pe linia traficului cu autoturisme furate, pe numele persoanelor implicate (cetateni romani, moldoveni, sarbi, italieni etc.) fiind intocmite dosare penale. In continuare, principalul furnizor de autovehicule furate care tranziteaza frontierele Romaniei este Italia, urmata de Franta, Germania etc.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana