17 noiembrie 2013

Focuri de arma si 5.000 pachete tigari de contrabanda confiscate la frontiera cu Moldova

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti au depistat si retinut patru cetateni romani care intentionau sa introduca in tara 5.000 pachete tigari cu timbru de acciza R. Moldova. Tigaretele in valoare de 44.696 lei au fost retinute in vederea confiscarii.

La sfarsitul acestei saptamani, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti, au observat in apropierea raului Prut, cu ajutorul aparaturii ce functioneaza pe principiul termoviziunii, patru persoane care se deplasau catre localitatea de frontiera Badiuti, transportand mai multe colete voluminoase.
Existand indicii ca persoanele respective sunt implicate in activitatea de contrabanda, s-a procedat la interceptarea lor, folosindu-se somatiile legale. Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor prin voce, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare fiind trase sase focuri de arma in plan vertical, fara a rezulta victime sau pagube materiale.
In urma actiunii, au fost retinute patru persoane, cetatenii romani Valentin G., de 25 de ani, Ovidiu D., de 34 de ani, Iulian C., de 31 de ani si Samir H., de 46 de ani, domiciliati pe raza judetului Botosani.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca tigarile au fost trecute peste raul Prut, din R. Moldova, pe directia localitatii Badiuti, de cei patru barbati, cu ajutorul unei lansete si a unei franghii din nylon.
In urma inventarierii continutului celor patru colete, s-a constatat ca acestea contin 4.950 pachete de tigari marca Ritm cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare totala de 44.696 lei.
In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana