11 noiembrie 2013

Tigari de contrabanda descoperite la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au descoperit si confiscat aproximativ 14.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 121.200 lei.
  • Ieri, 10 noiembrie a.c., in jurul orei 03.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei a observat, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, doua autoturisme, care au iesit din curtea unui imobil din localitatea Bistra, suspecte ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
    Unul dintre autoturisme, condus de un barbat in varsta de 38 ani din localitatea Bistra, a fost interceptat de un echipaj al politiei de frontiera in centrul localitatii, celalalt autoturism fiind descoperit abandonat in curtea unui imobil din apropiere.
    In acesta din urma, au fost observate mai multe colete ce contineau tigari, drept urmare masina precum si coletele au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    La scurt timp a fost identificat si conducatorul auto ca fiind un cetatean roman, in varsta de 23 ani domiciliat in aceeasi localitate.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 9.990 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 88.700 lei.
    Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
    Cei doi barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
  • In data de 09 noiembrie a.c., in jurul orei 20.50, un echipaj din cadrul S.P.F. Valea Viseului - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei a observat, intr-un imobil aflat in constructie mai multe colete voluminoase.
    In continuarea cercetarilor, numitul Alin H., de 27 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, care avea in grija imobilul, a declarat ca in acesta se afla 8 colete ce contin tigari. Barbatul le-a predat ulterior lucratorilor nostri, iar in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 32.500 lei.
    Alin H., este cercetat acum de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii si urmeaza a fi introdusa in camera de corpuri delicte.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana