15 noiembrie 2013

Tigari de contrabanda in valoare de 128.000 lei, confiscate

In ultimele 24 ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 15.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana pe care mai multe persoane incercau sa le introduca ilegal in Romania.
  • Joi, 14 noiembrie, la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei, in urma unor informatii, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 19.30, a fost identificat in trafic, pe raza localitatii Berbesti, un autoturism marca Jeep Grand Cheroke, cu numar de inmatriculare eliberat de autoritatile din Angliei. Conducatorul auto a virat brusc pe o strada laturalnica, iar dupa aproximativ 800 m a fost blocat de un echipaj al politiei de frontiera.
    La controlul efectuat asupra masinii, in aceasta au fost descoperite 12 baxuri cu tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care persoana in cauza precum si autoturismul au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.999 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 53.000 lei.
    Barbatul a declarat ca urma sa transporte tigarile in localitatea Baia Mare unde urma sa le comercializeze pe piata neagra de desfacere.
    Conducatorul auto, in persoana numitului Tudor M., de 26 ani, domiciliat in localitatea Sighetu Marmatiei este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • Ieri, 14 noiembrie a.c., in jurul orei 19.00, un echipaj din cadrul S.P.F. Sighet a observat, in apropierea de malul raului Tisa, mai multe colete.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a stabilit ca, in total, sunt 17 de colete ce contineau tigari marca Viceroy, de provenienta ucraineana, si care apoi au fost ridicate pentru cercetari.
    Imediat, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 75.000 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana