28 noiembrie 2013

Un tanar care conducea un autoturism cu numere false si plin cu tigari de contrabanda, retinut de politistii de frontiera suceveni

Politistii de frontiera din cadrul I.T.PF. Sighetu Marmatiei au depistat in trafic o masina plina cu tigari, dar si cu numarul de inmatriculare fals.
Soferul, un tanar de 22 de ani, a incercat sa fuga de politistii de frontiera, dar dupa o urmarire de aproximativ 2 km, a fost retinut, pe malul raului Suceava, de lucratorii nostri.

Ieri, 27 noiembrie a.c., in jurul orei 22.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat in trafic, pe raza localitatii Straja, judetul Suceava, un autoturism marca Audi A6, cu numere de inmatriculare specifice Irlandei, despre care existau date ca transporta tigari de contrabanda.
Soferul masinii, care se deplasa spre orasul Vicovu de Sus, observand semnalele regulamentare pentru oprire efectuate de lucratorii nostri, a efectuat manevra de intoarcere si a demarat in tromba spre localitatea Brodina.
Politistii de frontiera au pornit in urmarirea masinii, iar dupa aproximativ 2 km, au depistat masina impotmolita in pietrisul de pe malul raului Suceava si au retinut soferul, pe care l-au condus la sediul S.P.F. pentru continuarea cercetarilor.
In autoturism, pe bancheta din spate si in portbagaj, au fost observate mai multe colete cu tigari.
In urma inventarierii celor 12 coletelor din masina, s-a constatat ca acestea contin 5.940 pachete tigari, marca Fest, in valoare de aproximativ 60.000 de lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
Totodata, politistii de frontiera au mai constatat ca placuta de inmatriculare aplicata in partea din fata a autoturismului nu corespunde cu cea din spate, iar la controlul efectuat asupra masinii a mai fost descoperit un numar de inmatriculare specific Irlandei.
Soferului, cetateanul roman Abel C., de 22 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava, i s-au intocmit actele premergatoarea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.
De asemenea, autoturismul, marca Audi A6, in valoare de 45.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana