29 decembrie 2013

Ambarcatiune cu 29 de migranti din Orientul Mijlociu, interceptata de politistii de frontiera constanteni in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au interceptat, la 3 mile marine travers de zona Chituc din judetul Constanta, o ambarcatiune suspecta de migratie ilegala, la bordul careia se aflau 29 de migranti din Orientul Mijlociu.

In data 28.12.2013, in jurul orei 13.40, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat o ambarcatiune suspecta in Marea Neagra, la aproximativ 3 mile marine travers de zona Chituc din judetul Constanta.
Imediat, in zona indicata, s-a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu doua ambarcatiuni din cadrul Grupului de Nave Constanta.
Navele Garzii de Coasta au interceptat tinta, ce s-a dovedit a fi o ambarcatiune de mici dimensiuni, cu o lungime de 9 metri, fara a avea pavilion arborat.
Ambarcatiunea suspecta avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, ceea ce a determinat o nava a Garzii de Coasta sa o tracteze in zona bazinului portuar al G.N. Constanta in vederea efectuarii controlului specific.
Cercetarile au stabilit faptul ca la bord se aflau 29 de persoane, din care 17 barbati, 4 femei si 8 copii.
Persoanele despistate la bord au declarat ca sunt cetateni afgani si intentionau sa ajunga in tari din spatiul Schengen.
Un numar de 13 persoane a necesitat interventie de specialitate din partea autoritatilor medicale din Constanta, 11 fiind transportate pentru investigatii la o unitate medicala deoarece acuzau o stare febrila.
Politistii de frontiera efectueaza in prezent cercetari pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105 / 2001, urmand ca la finalizarea cazului sa fie luate masurile legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana