22 decembrie 2013

Contrabanda cu tigari descoperita de politistii de frontiera


Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Vaslui si S.P.F. Husi au desfasurat o actiune specifica in urma careia a fost identificat un cetatean roman implicat in activitati de contrabanda cu tigari peste raul Prut. In urma acestei actiuni au fost descoperite 31.250 pachete de tigari in valoare de 69.982 lei, iar barbatul fost prezentat in fata instantei care a dispus arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 30 de zile.
In ziua de 20 decembrie a.c., in jurul orei 03.30 o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Husi, in timp ce executa misiune de supraveghere a frontierei pe raza localitatii Dranceni, judetul Vaslui, a observat un microbuz care se deplasa cu luminile stinse pe un drum laturalnic si care a intrat in curtea unei case situate in apropierea raului Prut, unde a ramas stationat.
Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Husi si S.T.P.F. Vaslui au inceput supravegherea zonei respective si au efectuat controlul malului drept al raului Prut. Astfel, au fost gasite urme care indicau faptul ca pe directia respectiva a avut loc un act de contrabanda.
Ulterior, s-a stabilit ca la acea casa domiciliaza Veronel F., persoana aflata in curs de cercetare, inca din luna martie a acestui an, intr-un dosar de contrabanda.
Totodata, au fost solicitate autorizatii de perchezitie asupra imobilului apartinand persoanei in cauza, precum si asupra autoutilitarei folosite, procedandu-se la efectuarea perchezitiilor dispuse de instant. Cu aceasta ocazie s-a constatat faptul ca in microbuz se aflau colete de tigari, o statie de emisie - receptie si doua telefoane mobile, din care unul cu cartela R. Moldova.
Tinand cont de aspectele reiesite si de probele existente in dosar, ofiterul de caz a inceput urmarirea penala  fata de numitul Veronel F., pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, si detinere in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, supuse marcarii, marcate necorespunzator, peste limita a 10.000 tigarete.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 31.250 pachete de tigari in valoare de 69.982 lei, care impreuna cu microbuzul in valoare de 13.426 lei au fost introduse in camera de corpuri delicate a S.T.P.F. Vaslui.
In data de 21.12.2013, Veronel F. a fost prezentat instantei de catre procurorul coordonator din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Husi cu propunerea de arestare preventiva, instanta dispunand arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 30 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana