3 decembrie 2013

Contrabandisti retinuti cu ajutorul cainilor politisti

 Politistii de frontiera au depistat si retinut sase persoane, cinci cetateni romani si un ucrainean, care intentionau sa introduca ilegal peste frontiera de stat a Romaniei, 12.750 pachete tigari.
In doua cazuri, contrabandistii au fost retinuti cu ajutorul cainilor politisti de urma si interventie, care i-au descoperit in zonele impadurite in care incercau sa se ascunda.
Tigaretele, in valoare de peste 110.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoanelor depistate le-au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
  • In data de 02 decembrie 2013, in jurul orei 13.50, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti - I.T.P.F. Iasi au observat un atelaj hipo care se deplasa dinspre frontiera de stat catre localitatea Badiuti, judetul Botosani. La vederea politistilor de frontiera, trei persoane au abandonat atelajul in care se aflau colete cu tigari si au incercat sa se ascunda in padurea din apropiere.
    Existand indicii ca persoanele respective sunt implicate in activitatea de contrabanda, s-a procedat la urmarirea si interceptarea lor, folosindu-se cainele de urma Nira.
    In urma actiunii, cei trei au fost retinuti si identificati ca fiind Marian O., de 22 ani, Claudiu A., de 35 ani, si G. B., de 17 ani, cetateni romani, toti domiciliati pe raza judetului Botosani.
    In urma cercetarilor, s-a stabilit ca tigarile au fost preluate de cei trei barbati de la malul raului Prut si au fost transportate pana la intrarea in comuna Badiuti, unde au fost incarcate intr-un atelaj hipo cu scopul de a fi transportate in localitate.
    In urma inventarierii continutului coletelor, s-a constatat ca acestea contin 3.750 pachete de tigari marca Plugarul cu timbru de acciza R. Moldova.
    In cauza a fost intocmita lucrare penala pe numele celor trei barbati, sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale.
  • Tot ieri, la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, s-a declansat o actiune in zona de responsabilitate, in vederea combaterii contrabandei cu tigarete de provenienta ucraineana.
    Astfel, in jurul orei 19.00, lucratorii nostri au observat doua persoane care se deplasau de la malul raului Tisa, transportand colete cu tigari, spre interiorul localitatii Bocicoiu Mare.
    La fata locului, s-au deplasat mai multe echipaje insotite de caini de urma si interventie, fiind incercuita zona unde au fost observate cele doua persoane.
    Drept urmare, in spatele unui imobil de pe raza localitatii Bocicoiu Mare, au fost descoperite si retinute persoanele in cauza, acestea fiind N. B., de 16 ani si G. T., de 21 de ani, ambele de sex masculin, domiciliate pe raza jud. Maramures.
    Cei doi tineri, au declarat ca au depozitat coletele intr-un beci al unui imobil, in speranta ca nu vor fi depistate de catre lucratorii nostri.
    Politistii de frontiera s-au deplasat la adresa indicata si, in prezenta proprietarului, au descoperit, in beci, patru colete cu tigari. In urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 2.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marcile Viceroy si Jin Ling.
    Cei doi maramureseni sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.
  • Si la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, jud. Maramures, s-a declansat, ieri, o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 23.50, o patrula a politiei de frontiera a observat mai multe persoane care se deplasau de la malul raului Tisa spre interiorul tarii transportand, in spate, mai multe colete voluminoase.
    Imediat, la fata locului, s-a deplasat o echipa de interventie care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit, dispersandu-se pe mai multe directii.
    In urma actiunii, politistii de frontiera au reusit sa retina un cetatean ucrainean, C. Ivan, in varsta de 19 ani si au descoperit 14 colete invelite in folie de culoare neagra.
    Totodata, au fost anuntate despre activitatea infractionala si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    De asemenea, o echipa operativa a inventariat cele 14 colete si s-a constatat ca acestea contin 7.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marcile Viceroy si Jin Ling.
    Cetateanul ucrainean este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare totala de 113.360 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana