30 decembrie 2013

Noua sirieni ascunsi intr-un microbuz, depistati la P.T.F. Calafat


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au depistat noua cetateni sirieni care intentionau sa intre ilegal in Romania, ascunsi intr-un locas special amenajat in spatele cabinei unui microbuz.
In data de 29.12.2013, ora 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui microbuz marca Mercedes, apatridul Jamshid M., in varsta de 27 ani.
In baza analizei de risc, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera romani si bulgari a efectuat un control cu aparatura din dotare asupra mijlocului de transport in urma caruia a descoperit, ascunsi intr-un locas special amenajat in spatele cabinei microbuzului, noua cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 16 si 28 ani, care intentionau sa intre ilegal in tara.
In cadrul primelor cercetari s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza au plecat in urma cu cateva luni din Siria si au platit unor calauze din tara de origine suma de aproximativ 3.000 euro de persoana pentru a ajunge in Austria.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, nepermitandu-le intrarea pe teritoriul Romaniei.
In baza protocolului romano-bulgar, cetatenii sirieni, soferul si autovehiculul au fost preluate de catre Politia de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana