18 decembrie 2013

Patru migranti iranieni si un complice britanic depistati de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat patru migranti iranieni, doi adulti si doi minori, care au trecut ilegal frontiera, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge in Marea Britanie. Grupul de migranti a fost sprijinit de un cetatean britanic de origine iraniana care intrase legal in tara prin P.T.F. Negru Voda cu un autoturism.
In data de 16.12.2013, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negru Voda au desfasurat, in baza unei informatii, o actiune de combatere a migratiei ilegale in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 23.30, politistii de frontiera au oprit pentru control, pe raza localitatii Negru Voda din judetul Constanta, un autoturism Honda, inmatriculat in Marea Britanie, in care se aflau cinci persoane, trei adulti si doi minori.
In urma verificarilor a fost stabilit faptul ca patru dintre persoane sunt cetateni iranieni, cu varste cuprinse intre 4 si 40 ani, iar conducatorul auto este cetatean din Marea Britanie, de origine iraniana, in varsta de 42 de ani.
Conducatorul auto a intrat legal in Romania in seara aceleiasi zile, in jurul orei 22.50, prin P.T.F. Negru Voda, dupa care a oprit in apropierea frontierei pentru a prelua grupul de migranti, care formeaza o familie.
Extinderea cercetarilor a stabilit ca cei patru migranti iranieni au traversat, la adapostul intunericului, frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, dupa care si-au continuat calatoria cu autoturismul in cauza, cu scopul de a ajunge in Marea Britanie.
Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor iranieni actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cetateanul englez va fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta de art. 26 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
Totodata, cetatenii iranieni au fost predati, in dupa-amiaza zilei de 17.12.2013, autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state, in vederea continuarii cercetarilor si luarii masurilor legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana