3 decembrie 2013

Patru sirieni care intentionau sa intre ilegal in Romania, depistati la P.T.F. Giurgiu

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Giurgiu au depistat, in apropierea punctului de trecere a frontierei Giurgiu, patru cetateni sirieni care intentionau sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge in Occident.

In data de 02.12.2013, ora 21.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Giurgiu au observat, in apropierea punctului de trecere a frontierei, langa podul peste Dunare, doua persoane de sex masculin care au coborat dintr-un autoturism marca Audi, inmatriculat in Germania.
Persoanele s-au indreptat, printre camioane, catre sensul de intrare in tara, unde au s-au intalnit cu alte doua persoane, tot de sex masculin, ce nu-si justificau prezenta in zona.
Politistii de frontiera au procedat la legitimarea celor patru barbati, ocazie cu care s-a stabilit ca acestia sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 23 si 33 ani.
Cu ocazia primelor verificari, s-a stabilit faptul ca soferul autoturismului care i-a adus pana la intrarea in punctul de frontiera este cetateanul turc, Hasan E., in varsta de 47 ani, iar cele patru persoane au fost luate de pe teritoriul Bulgariei din zona P.T.F. Ruse.
Soferul a declarat ca nu stia ca sirienii nu poseda documente de calatorie sau vize valabile si nici despre intentia acestora de a intra fraudulos in Romania.
Cei patru au declarat ca sunt rude si au trecut fraudulos din Siria in Turcia, in urma cu aproximativ 20 zile, iar ulterior au ajuns in Bulgaria. Dupa ce au ajuns in apropierea frontierei bulgaro-romane, au facut autostopul, fiind luati de cetateanul turc pana la intrarea in Romania, intentionand apoi sa treaca fraudulos pe jos, frontiera romana.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, acestora fiindu-le inmanate informari cu privire la masura interzicerii intrarii in Romania pe o perioada de 5 ani si conform protocolului romano-bulgar, urmeaza sa fie predate autoritatilor de frontiera bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana