24 decembrie 2013

Sapte sirieni depistati ascunsi in plafonul unei autoutilitare la P.T.F. Calafat


Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Calafat au depistat sapte cetateni sirieni care intentionau sa intre ilegal in Romania, ascunsi intr-un locas special amenajat, in plafonul unei autoutilitare condusa de un cetatean bulgar. Pentru a ajunge ilegal in tari din Spatiul Schengen, sirienii au platit unor calauze aproximativ 5000 de euro fiecare.
In data de 24.12.2012, ora 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul bulgar Yuksel M., in varsta de 27 ani, care conducea o autoutilitara marca Mercedes.
In baza analizei de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport in urma caruia au descoperit, ascunsi, intr-un locas special amenajat, in plafonul autoutilitarei, sapte cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 17 si 32 ani, care intentionau sa intre ilegal in tara.
In cadrul primelor cercetari a rezultat faptul ca persoanele in cauza au plecat in urma cu cateva luni din Siria si au platit unor calauze din tara de origine suma de aproximativ 5.000 euro de persoana. Cei in cauza au declarat ca aveau ca destinatie finala a calatoriei ilegale tari precum Germania si Franta.
In baza protocolului romano-bulgar, cetatenii sirieni, soferul bulgar si autovehiculul au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana