24 decembrie 2013

Tigari de contrabanda ascunse in sopronul unei case din Rona de Sus, Maramures


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au confiscat, in ultimele 24 de ore, aproximativ 7.000 pachete tigari, in valoare de peste 62.000 lei, iar doi maramureseni sunt cercetati pentru contrabanda. Tigarile au fost descoperite intr-o anexa a unei locuinte de pe raza localitatii Rona de Sus, dar si in-un autoturism depistat in trafic.
Ieri, 23 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 23.00, lucratori din cadrul sectorului au observat mai multe persoane in zona de frontiera, pe directia localitatii Rona de Sus, care transportau, in spate, colete voluminoase.
Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie si un echipaj cu un caine de urma care au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care cei in cauza au fugit in padurea din apropiere, dispersandu-se pe mai multe directii.
In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate in activitatea infractionala.
In urma actiunii, in imediata apropiere a zonei unde au fost observate persoanele, intr-o anexa (sopron) a unei locuinte de pe raza localitatii Rona de Sus, au fost descoperite 13 colete invelite in folie de culoare neagra care contineau tigari de provenienta ucraineana.
Pe timpul cercetarilor, s-a stabilit ca in activitatea infractionala este implicat G. Andrei de 31 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures.
O echipa operativa a inventariat cele 13 colete, rezultand o cantitatea de 6.449 pachete tigari, marca Jin Ling, in valoare de aproximativ 58.000 de lei.
Maramureseanul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
Lucratori din cadrul aceluiasi sector, au depistat in trafic, azi dimineata, in jurul orei 7.00, pe o strada din municipiul Sighetu Marmatiei, un autoturism marca Opel Astra, care transporta tigari de provenienta ucraineana.
S-a luat masura conducerii masinii impreuna cu soferul, la sediul politiei de frontiera, in vederea efectuarii unui control amanuntit asupra autoturismului.
Astfel, au fost descoperite ascunse 490 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana si 24 de bucati materiale pirotehnice inscriptionate cu marca Kometa, in valoare totala de 4.500 lei.
Drept urmare, conducatorul auto, V. Alexandru de 52 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
De asemenea, tigarile si materialele pirotehnice au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul, marca Opel Astra, in valoare de 13.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana