9 decembrie 2013

Tigari de contrabanda confiscate la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, 4.350 pachete tigari, de provenienta ucraineana, iar doua persoane, un cetatean ucrainean si o femeie din Maramures, sunt cercetate pentru contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Ieri, 8 decembrie a.c., in jurul orei 04.00, o patrula din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti a observat un grup de persoane, pe directia localitatii Vicovu de Sus, care se deplasa dinspre frontiera catre interiorul tarii, transportand mai multe colete voluminoase.
    Persoanele in cauza au fost somate verbal de catre lucratorii nostri, insa acestea au ignorat somatiile, au aruncat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin.
    In urma actiunii, s-a reusit retinerea unei persoane de sex masculin, P. Adrian, de 26 ani, din Ucraina.
    In urma cercetarii terenului din zona respectiva, au fost descoperite 2 colete voluminoase care contineau 4.000 de pachete de tigari, din care 2.000 pachete marca Jing Ling si 2.000 marca Fest.
    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, care ne-au informat ca au descoperit, in apropierea liniei de frontiera, un colet cu tigari din acelasi lot.
    Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera romani si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cetateanul ucrainean este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

  • Si politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au desfasurat, tot ieri, o actiune pe linia combaterii contrabandei si evaziunii fiscale cu produse accizabile din tutun.
    Astfel, in jurul orei 12.00, in localitatea Draguseni, jud. Satu Mare, au oprit pentru control un autoturism marca Dacia Logan, inmatriculat in Maramures. Masina era condusa de Cornelie P., 58 de ani, din localitatea Baia Mare.
    In urma unui control amanuntit efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit, ascunse in bordul autoturismului, 100 pachete de tigari marca Viceroy, cu timbru fiscal ucrainean, iar intr-un recipient de plastic, alte 250 pachete de tigari, marca Monte Carlo, provenite din magazine de tip duty free ucrainene.
    Femeia a declarat ca a cumparat tigarile de la un cetatean ucrainean, de pe raza comunei Halmeu, cu intentia de a le comercializa.
    Maramureseanca este cercetata pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana