4 decembrie 2013

Tigari in valoare de aproximativ jumatate de milion de lei, confiscate de politistii de frontiera, intr-o singura zi

Politistii de frontiera au depistat si retinut cinci persoane care intentionau sa introduca ilegal peste frontiera de stat a Romaniei, aproximativ 60.000 de pachete tigari.Tigaretele, in valoare de aproximativ 500.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoanelor depistate le-au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda si evaziune fiscala.
  • Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au extins cercetarile in cazul actiunii de contrabanda depistata in data de 2 decembrie a.c. in care a fost retinut cetateanul ucrainean K. Ivan, de 19 ani.
    Astfel, ieri, 3 decembrie, incepand cu ora 14.00, in baza autorizatiilor emise de catre Judecatoria Sighetu Marmatiei, lucratorii nostri au efectuat doua perchezitii domiciliare, in doua locatii din municipiul Sighet.
    La una dintre acestea, politistii de frontiera au descoperit 25 de colete cu tigari de provenienta ucraineana, marcile Viceroy si Jin Ling. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii mai multe telefoane mobile, inscrisuri si o statie de emisie-receptie.
    Tot ieri, in zona unde a fost retinut cetateanul ucrainean, o echipa operativa a mai descoperit un colet cu 500 pachete tigari, din acelasi lot.
    In continuarea cercetarilor, s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore a cetateanului ucrainean K. Ivan, in varsta de 19 ani, acesta fiind dus in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures.
  • Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au depistat in trafic, azi dimineata, in jurul orei 02.30, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, un microbuz marca Peugeot, cu numere de inmatriculare specifice Germaniei, despre care existau date ca transporta tigari de contrabanda.
    Soferul masinii nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de catre politistii de frontiera.
    Drept urmare, s-a trecut la urmarirea microbuzului, iar dupa aproximativ 2 km, pe o strada din Sighet, s-a reusit blocarea acestuia, moment in care conducatorul auto a incercat sa fuga, insa a fost retinut imediat de lucratorii nostri si identificat ca fiind cetateanul roman R. Daniel, in varsta de 27 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    In interiorul masinii, au fost descoperite 59 de baxuri invelite in folie de culoare neagra, care contineau aproximativ 30.000 pachete de tigari.
    Microbuzul, marca Peugeot, in valoare de 27.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.
  • In data de 02 decembrie 2013, in jurul orei 19.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti - Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi - au observat o persoana care se deplasa dinspre frontiera de stat catre localitatea Damideni, judetul Botosani.
    Imediat, politistii de frontiera au declansat o actiune in urma careia a fost retinut cetateanul roman Andrei N., de 20 ani, domiciliat pe raza judetului Botosani.
    In urma scotocirii amanuntite a zonei cu cainele de urma Nira au fost descoperite, in apropierea malului raului Prut, zece colete voluminoase invelite in folie de culoare neagra care contineau 16.200 pachete de tigari.
  • In data de 03.12.2013, ora 18.00, politisti de frontiera din cadrul S.T.P.F. Constanta, aflati in misiune in municipiul Constanta, au oprit pentru control un autocar care transporta muncitori din Santierul Naval Midia, in care au descoperit, ascunse in cala de bagaje, 1.000 pachete de tigari, pentru care soferul nu detinea documente de provenienta.
    In urma verificarilor, a rezultat faptul ca tigarile apartin cetatenilor M.I., de 28 de ani si P.R.A., de 34 ani, domiciliati pe raza judetului Constanta care au declarat ca au cumparat tigarile de la un marinar sirian si le-au scos din Portul Midia, ascunse in autocarul firmei.

Politistii de frontiera le-au intocmit persoanelor implicate dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, si pentru evaziune fiscala, prin detinere in afara antrepozitului fiscal a unei cantitati de produse accizabile suspuse marcarii, nemarcate si marcate necorespunzator peste limita a 10.000 tigarete.
Intreaga cantitate de tigari, 59.539 pachete de tigari, in valoare de peste 500.000 lei, a fost ridicata de politistii de frontiera in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana