17 ianuarie 2014

Actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari, desfasurate la frontiera de nord cu Ucraina


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta, in urma carora au descoperit si confiscat 29.772 pachete cu tigari, in valoare de peste 293.000 de lei, iar trei persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
  • Ieri, 16 ianuarie a.c., la nivelul S.P.F Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 19.00, lucratorii nostri au observat, in imediata apropiere a frontierei de stat, pe directia localitatii Straja, jud. Suceava, un microbuz, marca Renault, care nu-si justifica prezenta in zona.
    In momentul in care politistii de frontiera s-au indreptat spre microbuzul in cauza, inmatriculat in jud. Suceava, cu intentia de a-l intercepta, soferul autovehiculului, s-a dat jos din microbuz si a fugit de la fata locului.
    Drept urmare, s-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea retinerii conducatorului auto.
    Ulterior acesta a fost identificat ca fiind cetateanul roman, C. Sorin de 33 de ani, domiciliat in jud. Suceava.
    In continuarea cercetarilor, s-a luat masura conducerii autovehiculului la sediul sectorului, unde in urma unui control amanuntit efectuat, au fost descoperite mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.
    In urma inventarierii acestora a rezultat o cantitate de 12.280 pachete tigari, de diferite marci, in valoare de aproximativ 123.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, autoturismul in cauza, in valoare de 16.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera, iar C. Sorin este cercetat de catre lucratorii nostri pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.
    In continuare, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au desfasurat, tot ieri, in jurul orei 13.00, in cooperare cu Politia Rurala Brodina, inca o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenineta ucraineana.
    Astfel, echipa mixta a observat, in doua anexe ale unei locuinte de pe raza localitatii Straja, mai multe colete cu tigari.
    Cu acordul proprietarului Ioan B., echipa de control a verificat cele doua anexe, astfel fiind descoperite 15 colete cu tigari.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 14.072 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 140.000 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata in cadrul actiunii a fost descoperit abandonat un autoturism despre care lucratorii nostri detin indicii ca a fost folosit la activitatea infractionala. Masina, in valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizata in vederea continuarii cercetarilor.
  • Lucratorii din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei impreuna cu politistii de frontiera din cadrul SPF Viseu de Sus, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    In cadrul actiunii, politistii de frontiera au descoperit in apropierea frontierei de stat 6 baxuri care contineau 3.000 de pachete cu tigari de provenienta Federatia Rusa in valoare de 30.000 lei.
    In continuare se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • In data de 16.01.2014, in jurul orei 10.00, s-a prezentat in P.T.F. Siret, pe sensul de intrare in tara, Iurie R., domiciliat pe raza judetului Suceava, conducand autoturismul marca Volkswagen Transporter.
    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii.
    Astfel, a fost descoperita ascunsa, in podeaua autoturismului si in zona banchetei spate, 420 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Tigarile, in valoare de 512 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional de catre organele vamale cu amenda in cuantum 5.000 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana