15 ianuarie 2014

Cinci migranti din Orientul Mijlociu depistati la frontiera verde de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat doi cetateni irakieni, doi afgani si un iranian care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge in tari din spatiul Schengen.

In data de 14.01.2014, in jurul orei 20.25, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negru Voda au observat prin sistemul optronic de supraveghere un grup format din cinci barbati care se deplasa pe jos, dinspre R. Bulgaria spre Romania pe la frontiera verde.
Imediat la fata locului s-a deplasat o echipa operativa, care a procedat la retinerea si conducerea barbatilor la sediul S.P.F. Negru Voda pentru cercetari.
In urma verificarilor a rezultat faptul ca barbatii in cauza, cu varste cuprinse intre 15 si 45 ani, sunt de cetatenie irakiana, afgana si iraniana si au incercat sa intre ilegal in Romania cu intentia de a ajunge in tari din spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor in cauza actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105 / 2001.
Grupul de migranti va fi predat la finalizarea cercetarilor autoritatilor de frontiera din R.Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana