16 ianuarie 2014

Focuri de arma pentru retinerea unui sofer care conducea, fara a avea permis, o masina neinmatriculata


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni, jud. Timis, au fost nevoiti sa faca uz de arma pentru a retine un barbat care conducea pe drumurile publice un autovehicul neinmatriculat si cu numere false, fara a poseda permis de conducere.
Tanarul, in varsta de 19 ani, nu s-a supus semnalelor de oprire si somatiilor politistilor de frontiera si mai mult, a acrosat intentionat masina oamenilor legii atunci cand autoturismul sau a fost blocat.

La data de 15.01. a.c., ora 14.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni au desfasurat o actiune de supraveghere in zona de competenta. Astfel, au observat in apropierea frontierei, pe comunicatia D.N. 59 B, la intrarea in localitatea Uivar, jud. Timis, un autoturism marca Aro al carui sofer a intors brusc la vederea echipajului politistilor de frontiera, incercand sa evite un eventual control.
Imediat politistii de frontiera au pornit in urmarirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustico-luminoase din dotarea autospecialei de serviciu.
Soferul a ignorat toate semnalele politistilor si in momentul in care autoturismul sau a fost blocat de autospeciala politistiilor de frontiera, a acrosat intentionat masina oamenilor legii, avariind usor partea dreapta spate.
Dupa impact, autovehicul Aro si-a schimbat directia de deplasare, a intrat pe camp si, dupa aproximativ 500 metri, soferul a coborat si a inceput sa fuga spre localitate. Lucratorii nostri au trecut la urmarirea acestuia pe jos, efectuandu-se somatiile de voce legale, insa barbatul nu s-a supus nici de aceasta data. Drept urmare, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase, conform prevederilor legale, doua focuri de arma in plan vertical. Barbatul a fost imobilizat si condus la sediul Sectorului Politiei Politiei de Frontiera Cruceni pentru verificari.
Cu ocazia cercetarilor s-a stabilit ca este vorba despre cetateanul roman Nicolae B., in varsta de 19 ani, din judetul Timis. S-a mai stabilit faptul ca tanarul nu poseda permis de conducere, autoutilitara marca Aro este radiata din circulatie din anul 2011, iar placutele de inmatriculare aplicate pe masina sa apartin de fapt unei motociclete.
In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, a unui autovehicul cu numere false de inmatriculare si conducerea pe drumurile publice a unui mijloc de transport fara a poseda permis de conducere corespunzator. Cercetarile sunt continuate in cauza la final urmand a fi luate masurile legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana