24 ianuarie 2014

Sase persoane ascunse intr-un autocar descoperite la P.T.F. Nadlac


Politistii de frontiera aradeni au descoperit sase persoane (trei cetateni sirieni, doi iranieni si un irakian) ascunse intr-un autocar, care intentionau sa treaca ilegal frontiera romano-maghiara, pentru a ajunge in Austria.

In data de 23.01.2014, orele 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul roman Ionel M. in varsta de 35 ani, din jud. Ialomita care conducea un autocar marca Kassbohrer Setra, inmatriculat in Romania, care circula pe ruta Bucuresti - Italia (Roma).
Pe langa cei 44 de pasageri, in autocar se mai aflau cel de-al doilea sofer al autocarului si insotitorul de bord, ambii cetateni romani domiciliati in jud. Galati, respectiv mun. Bucuresti.
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera aradeni au descoperit, ascunse in locasuri special amenajate, sase persoane, cinci barbati si o femeie. Persoanele depistate au fost gasite in trei locasuri special amenajate, astfel: trei in partea stanga a usii de la mijlocul autocarului, doua persoane sub podeaua culoarului autocarului, in partea din spate, si o persoana in spatele scaunului soferului.
Din primele cercetari a rezultat faptul ca persoanele descoperite sunt trei cetateni sirieni, doi cetateni iranieni si un irakian, cu varste cuprinse intre 20 si 28 ani.
Insotitorul de bord a declarat ca a fost contactat de un barbat care i-a solicitat sa ii transporte pe cei sase, ascunsi in autocar, pana in Austria, urmand ca la destinatie sa ii dea, in schimbul serviciului, 200 de euro pentru fiecare persoana.
Politistii de frontiera au intocmit celor sase migranti lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar celor doi soferi si insotitorului de bord le-au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.
La finalizarea cercetarilor vor fi luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana