27 ianuarie 2014

Tigari de provenienta R. Moldova ascunse in borcane cu pasta de tomate, compot si in sticle cu vin


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier impreuna cu lucratorii vamali au descoperit peste 5.000 de tigarete, ascunse in borcane cu pasta de tomate, compot si in sticle cu vin pe care un cetatean din R. Moldova intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

La sfarsitul saptamanii trecute, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Dumitru A. cetatean din R. Moldova, in varsta de 55 ani, pasager intr-un autoturism condus de un conational.
Ca urmare a valorificarii unei informatii aflate in lucru, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului si a bagajelor personale ale lui Dumitru A.
In urma controlului efectuat, echipa comuna a descoperit, ascunse in borcane cu pasta de tomate, borcane de compot si in sticle cu vin (de casa), apartinand barbatului, 5.340 tigarete de diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.
Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 861 lei, in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.
Totodata colegii nostri au intreprins masurile legale pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele cetateanului din R. Moldova.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana