20 ianuarie 2014

Trei cetateni sirieni ascunsi intr-un autocar, depistati la Nadlac


Politistii de frontiera aradeni au descoperit trei cetateni sirieni ascunsi intr-un autocar, cu intetia de a trece ilegal frontiera romano-maghiara.

In data de 18.01.2014, orele 23.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, jud. Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul turc Recep Z., in varsta de 46 ani, care conducea un autocar marca Mercedes, inmatriculat in Romania, insotit de al doilea sofer al autocarului, Mehmet E., tot cetatean turc.
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera aradeni au descoperit, ascunse intr-un spatiu care comunica cu dormitorul soferului, trei persoane de sex masculin.
Din primele cercetari, a rezultat faptul ca persoanele descoperite sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 23 si 33 ani.
Referitor la cele constatate, soferul a declarat ca inainte cu o zi de a pleca in cursa a ridicat autocarul de la un service din Bucuresti, fara a avea cunostinta de existenta persoanelor ascunse.
Politistii de frontiera au intocmit celor trei cetateni sirieni lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar celor doi soferi turci li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana