28 ianuarie 2014

Un barbat din Arad, retinut in timp ce incerca sa vanda 18 kg de mercur unor politisti de frontiera sub acoperire


Politistii de frontiera din cadrul Biroului Combaterea Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere - I.T.P.F. Timisoara si Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Arad - I.T.P.F. Oradea, in cooperare cu S.R.I. Arad - Sectia Arad, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, au retinut in flagrant un cetatean roman care incerca sa comercializeze unor investigatori sub acoperire 18 kg de mercur alb, in schimbul sumei de 9.000 euro.

Astfel, lucratorii specializati ai Politiei de Frontiera Timisoara si Arad au initiat, la inceputul acestui an, un complex de masuri informativ - operative in vederea depistarii in flagrant a unui cetatean roman, Petru F, in varsta de 66 ani, din Arad, despre care se detineau informatii ca detine 18 kg de mercur alb.
Din investigatiile efectuate, s-a stabilit faptul ca barbatul intentiona sa comercializeze mercurul in Serbia sau Ungaria. Retinerea barbatului a fost facilitata de faptul ca in cauza au fost infiltati doi politisti de frontiera, sub acoperire, din cadrul I.T.P.F. Timisoara, respectiv S.T.P.F. Arad.
Ieri, 27.01.2014, in jurul orei 17.45, in urma actiunilor desfasurate de anchetatori, a fost retinuta in flagrant persoana in cauza in timp ce incerca sa le vanda celor doi investigatori sub acoperire cantitatea de 18 kg de mercur alb, in schimbul sumei de 9.000 euro.
Pe numele lui Petru F. a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de substante toxice, persoana in cauza fiind retinuta pentru 24 de ore.
Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera, sub coordonarea procurorului de caz in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana