10 februarie 2014

800 kg tutun vrac confiscat la P.T.F. Giurgiu


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit intr-un microbuz cantitatea de 800 kg tutun vrac neprelucrat, pe care un cetatean bulgar intentiona sa o introduca ilegal in tara.

In data de 08.02.2014, in jurul orei 15.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui microbuz marca Iveco, cetateanul bulgar Ahmed D., in varsta de 34 ani.
Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, politistii de frontiera au constatat ca acesta este incarcat cu 22 baloti in greutate totala de 800 kg de tutun vrac neprelucrat. In urma cercetarilor s-a constat ca tutunul provine de la o firma bulgareasca, insa firma romaneasca pentru care cetateanul bulgar a declarat ca este destinat tutunul nu exista. De asemenea, persoana in cauza a mai declarat ca a fost contactata telefonic de un cetatean roman ale carui date de identitate nu le cunoaste sa ii livreze cele 800 de kg de tutun vrac.
Tutunul in valoare de 3.300 lei a fost ridicat in vederea continuarii cercetarilor, iar persoanei in cauza politistii de frontiera i-au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana