25 februarie 2014

Aproximativ 20.000 de pachete de tigari, confiscate la frontiera


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 19.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
Pentru retinerea celor implicati in activitatea infractionala, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical.
Trei cetateni romani sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 176.400 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Ieri, 24 februarie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 13.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania, prin apa raului Tisa, transportand colete voluminoase.
Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, reusindu-se retinerea a trei persoane, cetateni romani, identificati ca fiind Ioan G. de 64 ani, Gheorghe G. de 37 ani si Simona G. de 34 ani, domiciliati pe raza judetului Maramures.
La cercetarea terenului a fost descoperit un atelaj hipo in care se aflau 30 de colete ce contineau tigari.
Cele trei persoane precum si intreaga cantitate de tigari au fost conduse la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.625 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 150.000 lei.
Persoanele in cauza sunt cercetate de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana