7 februarie 2014

O minora a incercat sa iasa din tara cu o carte de identitate falsa


Politistii de frontiera satmareni au depistat in Punctul de Trecere a Frontiera Petea o minora in varsta de 15 ani, care incerca sa iasa ilegal din Romania, cu o carte de identitate falsa.
Miercuri, 05 februarie a.c., aproape de miezul noptii, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a iesi din tara, calatorind intr-un autocar, o persoana care la controlul de frontiera a prezentat o carte de identitate pe numele T.V.M., in varsta de 15 ani, din judetul Mures.
Cu ocazia formalitatilor pentru iesirea din tara, la controlul documentelor, politistii de frontiera au constatat ca documentul prezentat nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total.
Persoana in cauza a declarat ca intentiona sa ajunga in Spania, unde se afla mama si sora sa, dar si-a pierdut cartea de identitate, iar tatal ei, cu care ea ramasese acasa, nu a vrut sa o sprijine in obtinerea legala a unui nou document. Asa ca a facut rost de cartea de identitate falsa prin intermediul unei persoane necunoscute, sperand ca astfel va putea iesi din tara si va ajunge in Spania.
In cauza au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa la iesirea din tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana