17 februarie 2014

Politistii de frontiera au depistat 20 de persoane in tentativa de trecere ilegala a frontierei


Politistii de frontiera bihoreni si timiseni au depistat si retinut trei grupuri de migranti, optsprezece afgani si doi ucraineni, care incercau sa treaca ilegal frontiera romano - ungara pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • Azi dimineata, in jurul orei 05.00, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare - jud. Timis a observat opt persoane care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei in cauza au fost retinuti la aproximativ 50 metri interior fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Cenad, in vegetatia din apropierea frontierei.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din Ucraina si Afganistan cu varste cuprinse intre 14 si 45 ani, trei dintre ei fiind minori.
    Cele opt persoane au declarat ca s-au deplasat cu autoturisme de ocazie pana la Sannicolau Mare si de aici pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Au recurs la aceasta metoda pentru ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen, insa nu posedau viza.
  • In data de 16.02.2014, in jurul orelor 15.30, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Salonta a observat in zona de responsabilitate, un grup format din sase persoane, care se deplasa pe jos, peste camp, incercand sa ocoleasca controlul de frontiera.
    Acestia au fost retinuti pentru identificare la aproximativ 100 m de frontiera cu statul vecin si apoi au fost condusi la sediul P.F. pentru identificare.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre o familie de cetateni afgani - parinti si patru copii. Varsta copiilor este cuprinsa intre un an si 14 ani, iar parintii, cu varste intre 46 ani si 51 ani, au declarat ca intentionau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in Italia.
  • Si politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Bors au observat, in aceeasi zi, in jurul orei 21.30, sase persoane care se deplasau spre frontiera. Dupa retinerea lor, lucratorii nostri au stabilit ca este vorba tot de cetateni afgani, dintre care patru minori, cu varste intre un an si 17 ani. Adultii au declarat doreau sa ajunga in spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei si cercetarii celor 20 de persoane retinute, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazurilor urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana