14 martie 2014

Bunuri susceptibile a fi contrafacute, confiscate de politistii de frontiera galateni


 Politistii de frontiera galateni cu sprijinul cu sprijinul D.G.I.P.I. au depistat, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice, in patru locatii din municipiul Galati peste 1.400 de bunuri susceptibile a fi contrafacute, in valoare totala de 400.000 lei, daca ar fi fost originale, bunuri care urmau a fi valorificate pe piata galateana prin vanzare directa sau on-line.

In cursul lunii februarie, in urma actiunilor specifice desfasurate la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati au fost obtinute informatii cu privire la realizarea de acte si fapte de comert cu bunuri susceptibile a fi contrafacute.
Ca urmare a acestui fapt, in urma documentarii calificate efectuate de catre politisti de frontiera din cadrul Biroului C.M.I.I.T si din cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna Galati, in data de 13 martie a.c. au fost puse in aplicare mandatele de perchezitii emise de Judecatoria Galati pentru patru locatii situate in municipiul Galati.
Astfel politisti de frontiera din cadrul Biroului C.M.I.I.T, compartimentului Criminalistic si ai Compartimentului Sprijin Operativ din cadrul S.T.P.F. Galati au efectuat perchezitiile, in urma carora au descoperit 1.427 de articole de imbracaminte, costume si incaltaminte sport si flacoane cu apa de parfum, toate avand inscriptionate insemnele unor marci inregistrate, precum si suma de 1.405 lei.
Bunurile respective urmau a fi vandute direct sau prin intermediul vanzarilor on-line in tara.
Politistii de frontiera au ridicat bunurile, cu o valoare estimata la aproximativ 400.000 lei, daca ar fi fost originale, in vederea continuarii cercetarilor, suma de bani ridicata urmand a fi pusa la dispozitia unitatii de parchet.
In cauza a fost intocmita lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana