28 martie 2014

Doi pescari rataciti pe Marea Neagra, salvati de politistii de frontiera tulceni


 Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au fost solicitati sa intervina pe Marea Neagra, la aproximativ 2 mile marine travers de localitatea Sfantu Gheorghe din judetul Tulcea, pentru recuperarea a doi pescari, care se ratacisera din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ceata densa).

In data de 28.03.2014, in jurul orei 01.30, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au fost solicitati telefonic de un reprezentant al I.S.U. Tulcea, pentru a interveni pe Marea Neagra, in vederea recuperarii a doua persoane de sex masculin aflate intr-o barca pescareasca, care anuntasera prin S.N.U.A.U. 112 ca, din cauza cetii dense, nu se mai pot orienta pentru a reveni la mal.
Imediat, o ambarcatiune rapida model Shaldag din cadrul Grupului de Nave Sulina a pornit in misiunea de salvare, reusind sa identifice ambarcatiunea la aproximativ 2 mile marine travers de canalul Sfantu Gheorghe.
Cei doi barbati, cu varste de 37 respectiv 56 ani, domiciliati in localitatea Sfantu Gheorghe, au fost preluati de ambarcatiunea Garzii de Coasta si transportati in siguranta in portul Sulina.
Cele doua persoane nu au necesitat asistenta medicala.
Actiunea de salvare si cautare pe mare a fost coordonata de politisti de frontiera din cadrul S.C.O.M.A.R.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana