27 martie 2014

Focuri de arma si tigari de contrabanda confiscate, la frontiera de nord a Romaniei


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 11.340 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 100.000 lei, pe care mai multe persoane au incercat sa le introduca in tara pentru a le comercializa pe piata neagra de desfacere.
Pentru retinerea contrabandistilor, care nu s-au supus somatiilor, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase 6 focuri de arma in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
  • In data de 26 martie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 20.00, politistii de frontiera au observat pe raza localitatii Teceu Mic, jud. Maramures, un autoturism marca Volkswagen, care stationa in apropierea frontierei de stat.
    S-a procedat la monitorizarea zonei si, la scurt timp, la fata locului si-au facut aparitia mai multe persoane care au inceput sa incarce in masina colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, insa autoturismul a demarat in tromba, catre localitatea Remeti, iar persoanele au fugit, dispersandu-se pe mai multe directii in padure.
    In cadrul actiunii, pentru retinerea celor in cauza, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase 6 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    Totodata, un echipaj auto a urmarit masina, folosind semnalele acustice si luminoase, iar la scurt timp aceasta a fost blocata in trafic. Conducatorul auto a fost retinut si identificat, barbatul fiind Vasile H. de 52 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    La controlul efectuat asupra masinii au fost descoperite 22 de colete cu tigari, fapt pentru care masina precum si persoana in cauza au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 98.100 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul, in valoare de 11.100 lei, folosit pentru transportul tigarilor, a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Valea Viseului, judetul Maramures, au descoperit in trenul Regio, care circula pe ruta Timisoara - Sighetu Marmatiei, o femeie in varsta de 33 ani, asupra careia fost descoperite, disimulate pe corp si intr-un bagaj de mana, 150 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 1.300 lei.
    Deoarece aceasta nu a putut prezenta niciun document de provenienta, a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 800 lei, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti au observat, in jurul orei 21.00, in apropierea frontierei de stat, o persoana de sex masculin care se deplasa pe camp, catre localitatea Siret, transportand un bagaj voluminos.
    Politistii de frontiera au procedat la legitimarea barbatului, iar in urma  controlului efectuat asupra bagajului, au descoperit 190 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 1.900 lei, fara documente legale.
    Barbatul, in varsta de 24 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana