17 martie 2014

Migranti retinuti cu focuri de arma la frontiera cu R. Moldova


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut au fost nevoiti sa traga opt focuri de arma in plan vertical, pentru retinerea a patru cetateni moldoveni, care au incercat sa intre ilegal in Romania.

In data de 15 martie 2013, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, judetul Botosani, pe timpul unei misiuni specifice cu autospeciala ce functioneaza pe principiul termoviziunii au observat, pe directia localitatii de frontiera Paltinis, patru persoane care incercau sa intre ilegal in Romania.
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea persoanelor, dar in momentul in care acestea au observat politistii de frontiera, au incercat sa fuga, fapt pentru care au fost somate verbal.
Deoarece persoanele in cauza nu s-au suspus somatiilor, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de arma in plan vertical, fara a rezulta victime sau pagube materiale.
In urma actiunii au fost retinute cele patru persoane, respectiv cetateni moldoveni cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, care au declarat ca au incercat sa intre ilegal in Romania, trecand inot raul Prut, cu scopul de a gasi un loc de munca in tara noastra.
Cei patru cetateni sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar in baza acordului de readmisie, la finalizarea cercetarilor au fost predati autoritatilor de frontiera ale statului vecin.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana