20 martie 2014

Opt perchezitii domiciliare pe raza judetului Timis pentru destructurarea unei retele de contrabanda cu tigari


 In urma unui complex de masuri informativ-operative realizate de catre politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis si Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timis a fost inregistrat dosarul penal nr. 235 / D / P / 2013 la D.I.I.C.O.T. Timisoara. Astfel, in data de 19.03.2014, a fost declansata o actiune specifica pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda.

Documentarea activitatii infractionale a suspectilor a fost realizata cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.
In data de 19.03.2014, politistii de frontiera l-au retinut in flagrant pe Ovidiu D., in varsta de 37 de ani, domiciliat pe raza municipiului Timisoara. Barbatul conducea un autovehicul marca Mercedes Sprinter, in interiorul caruia s-a descoperit intr-un locas special amenajat cantitatea de 3.800 pachete tigari cu timbru de Muntenegru. Ovidiu D. este liderul unui grup infractional cu preocupari pe linia contrabandei cu tigari netimbrate.
Totodata, >in baza autorizatiilor de perchezitie emise de catre Tribunalul Timis au fost efectuate opt perchezitii domiciliare la mai multe locatii de pe raza judetului Timis. Astfel, in urma acestor actiuni s-au descoperit 15.630 pachete tigari cu timbru de Serbia si Muntenegru, precum si 345 l alcool. Valoarea totala a bunurilor se ridica la 198.910 lei. S-au mai descoperit si sumele de bani: 760 euro respectiv 10.590 lei care au fost supuse confiscarii.
Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timis au procedat la audierea a cinci persoane, iar pe numele lor s-a dispus masura retinerii pe 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de 20.03.2014 sa fie prezentate instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat si contrabanda.
Cercetarile in cauza continua, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana