13 martie 2014

Peste 9.000 de pachete de tigari, descoperite in autovehiculul unui husean


Politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui si Sectorului Politiei de Frontiera Husi au descoperit, in autovehiculul unui barbat din Husi, 184.520 tigarete, pentru care acesta nu poseda documente.
Cel in cauza era cunoscut de politistii de frontiera pentru preocuparile lui in aceasta sfera infractionala, fiind chiar condamnat cu suspendare pentru aceasta infractiune. Judecatoria Husi a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile, a contrabandistului.

In data de 11 martie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politisti de frontiera din cadrul S.T.P.F.Vaslui si S.P.F. Husi au declansat o actiune comuna pe linia combaterii contrabandei cu tutun.
In cadrul actiunii, lucratorii nostri au oprit in trafic pentru control, la intrarea in municipiul Husi, un autovehicul marca Renault Trafic, condus de cetateanul roman R. T., in varsta de 49 ani, despre care existau informatii ca are preocupari in sfera infractionala a traficului cu tigarete de contrabanda. Fata de acesta au fost pronuntate anterior doua condamnari definitive cu suspendare pentru infractiuni de contrabanda, fiind stabilit termen de incercare pentru o perioada de 5 ani.
In urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite noua colete invelite in folie neagra, un binoclu si un telefon mobil. Coletele contineau cantitatea de 184.520 tigarete, pentru care barbatul nu a putut prezenta niciun document.
In cadrul actiunii, lucratorii nostri au efectuat si perchezitii la domiciliile a doi barbati care erau implicati in activitatea infractionala, de unde au ridicat cantitatea de 4.200 tigarete, doua cartele SIM de provenienta R. Moldova si alte bunuri necesare pentru cercetarea cauzei.
Fata de R.T. a fost dispusa masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 zile, iar cantitatea 188.720 tigarete, in valoare de 90.436 lei, si microbuzul, in valoare de 17.600 lei, au fost retinute in vederea continuarii cercetarilor.
Pentru stabilirea intregii arii infractionale si a tuturor persoanelor implicate, politistii de frontiera colaboreaza cu autoritatile de frontiera ale R. Moldova.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana