25 martie 2014

Politist de frontiera a refuzat sa se lase mituit


Luni, 24 martie a.c., ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, l-au prins in flagrant pe B.B.I., de 35 de ani, din Arad, in timp ce incerca sa mituiasca un ofiter de politie de frontiera cu suma de 300 euro.

In schimbul banilor, politistul ar fi trebuit sa intervina pe langa procurorul de caz in vederea restituirii autoturismului indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Negresti Oas, utilizat anterior de mituitor la comiterea infractiunii de contrabanda cu produse din tutun.
In fapt, la data de 22 martie a.c., in urma unei actiuni pe linia combaterii contrabandei si traficului ilicit cu tigari de provenienta ucraineana derulata de lucratori ai Sectorului Politiei de Frontiera Negresti-Oas, B.B.I. a fost identificat in trafic in timp ce conducea un autoturism despre care existau suspiciuni ca transporta tigari de contrabanda.
Acesta a fost condus la sediul S.P.F., iar in urma efectuarii controlului amanuntit al masinii, s-a constatat ca avea ascunse in locasuri special amenajate 3.950 pachete de tigari. Cetateanul l-a contactat pe adjunctul sefului Sectorului Politiei de Frontiera Negresti-Oas (denuntatorul in cauza) care coordona activitatea, propunandu-i ca in schimbul sumei de 1.500 lei sa fie lasat sa plece fara a i se intocmi acte procedurale. Ofiterul a refuzat ferm oferta, atragandu-i atentia ca savarseste o infractiune de coruptie. Totodata, lucratorii politiei de frontiera si-au continuat activitatea, intocmind in cauza actele premergatoare inceperii urmaririi penale.
Cu toate acestea, luni 24 martie a.c., B.B.I., s-a prezentat la sediul S.P.F. Negresti Oas unde l-a cautat din nou pe politist, propunandu-i de aceasta data ca, in schimbul unei sume de bani, sa intervina pe langa procurorul de caz in vederea restituirii autoturismului indisponibilizat.
In urma denuntului formulat de politist, echipa operativa a procedat la constatarea infractiunii flagrante, B.B.I fiind prins in timp ce oferea ofiterului de politie de frontiera suma de 300 euro in scopul mai sus aratat.
Impotriva lui B.B.I. s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta si, ulterior, in urma administrarii probatoriului, a fost pusa in miscare actiunea penala pentru aceeasi infractiune.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana