19 martie 2014

Focuri de arma pentru retinerea unor contrabandisti de tigari


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 7.400 pachete cu tigari in valoare de 71.500 lei, pe care, mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in tara.
Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras sase focuri de arma in plan vertical.
  • In data de 18 martie a.c., in jurul orei 19.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a descoperit pe versantul muntos Magura, ascunse in padure, mai multe colete voluminoase ce contineau tigari.
    In apropiere, politistii de frontiera au depistat si retinut un barbat, cetatean roman, identificat ca fiind Vasile H. de 31 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    In continuare, s-a stabilit faptul ca la activitatea infractionala a mai participat o persoana, cetatean roman, in varsta de 28 de ani, domiciliat pe raza aceluiasi judet.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 5 colete ce contineau 2.492 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 22.400 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
    In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, desfacere si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia., la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Ieri, 18 martie a.c., in jurul orei 08.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Brodina, jud. Suceava, au observat un grup de persoane care au trecut frontiera din Ucraina in Romania, transportand mai multe colete voluminoase, spre interiorul tarii.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, in plan vertical.
    Nici de aceasta data persoanele somate nu s-au oprit, abandonand coletele si fugind in directia statului vecin.
    S-a trecut la monitorizarea zonei in vederea depistarii si retinerii persoanelor in cauza, fiind anuntate totodata si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment.
    Totodata, la fata locului au fost descoperite 4 baxuri ce contineau 1.940 pachete tigari, de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 19.400 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, in cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot ieri, in jurul orei 23.00, politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector au observat doua persoane care au trecut frontiera din Ucraina in Romania, indreptandu-se spre interiorul tarii.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, in plan vertical, moment in care barbatii au fugit in directii diferite profitand de intuneric.
    La fata locului, au fost descoperite 6 colete invelite in folie neagra, care contineau 2.970 pachete tigari, in valoare de 29.700 de lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana