17 aprilie 2014

11 kg de monede din aur de 24 karate, descoperite de politistii de frontiera in masina unor timisoreni


Politistii de frontiera au descoperit, ascunse in autoturismul unor cetateni romani care veneau din Austria, 800 de monede din aur de 24 de karate. Monedele, in greutate totala de 11,2 kg, au fost predate Trezoreriei Statului, in vederea expertizarii detaliate.
In data de 14.04.2014, in jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timis, s-au prezentat pentru a intra in tara doi barbati, intr-un autoturism marca Volkswagen.
Cu ocazia controlului de frontiera, s-a stabilit ca cei doi sunt cetateni romani, Gumi M., in varsta de 22 de ani si Ioan B., in varsta de 65 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judetului Timis.
Politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra masinii si a bagajelor celor doi barbati, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse sub capota si in bordul vehiculului, 800 monede de metal de culoare galbena, inscriptionate Franz Josef, 1915.
Monedele au fost trimise spre expertizare specialistilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor - Directia Metale si Pietre Pretioase care, in urma expertizei preliminare, au stabilit ca piesele sunt confectionate din aur de 23,6 karate.
Fata de cele constatate cei doi barbati au declarat ca monedele apartin unor rude din Austria care i-au rugat sa le transporte in Romania.
Cele 800 de monede, in greutate totala de 11,167 kg au fost predate Trezoreriei Statului, in vederea expertizarii detaliate, urmand ca in functie de rezultatul acesteia sa fie stabilita incadrarea juridica a faptei. Cercetarile continua in vederea luarii masurilor legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana