1 aprilie 2014

Actiune desfasurata pentru prinderea in flagrant a unei persoane ce intentiona sa comercializeze 1,78 kg mercur alb


Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, coordonati de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani si cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au organizat, o actiune specifica pentru prinderea in flagrant a unei persoane care intentiona sa comercializeze 1780 g de mercur alb.
In perioada 23-31 martie a.c., in urma actiunilor specifice desfasurate de politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, coordonati de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au fost obtinute informatii cu privire la traficul ilegal cu mercur desfasurat de cetateanul roman B.N., domiciliat  pe raza judetului Botosani.
Ca urmare a acestui fapt, in urma documentarii calificate,in data de 31 martie a.c. a fost declansata, pe raza municipiului Iasi, o actiune specifica pe timpul careia s-a reusit prinderea in flagrant a lui B.N., care avea asupra sa cantitatea de 1.780 grame mercur pe care intentiona sa o vanda unui investigator sub acoperire, politist de frontiera, contra sumei de 5.000 euro.
In cadrul actiunii au mai fost identificate alte patru persoane implicate in sfera infractionala, fapt pentru care au fost aduse la audieri la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.
Documentarea activitatii infractionale a suspectilor a fost realizata cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.
Cu ocazia flagrantului si a celorlalte activitati specifice desfasurate in cadrul actiunii, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor urmatoarele bunuri: cantitatea de 1.780 grame mercur, in valoare de 5.000 euro, suma totala de 671 lei, suma de 2.950 euro si cinci telefoane mobile.
Barbatii au fost condusi la sediului Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, fiind dispusa masura retinerii pentru 24 de ore pentru trei dintre ei, iar astazi vor fi prezentati Judecatoriei Botosani, cu propunerea dispunerii masurii arestarii preventive pentru 29 zile, ceilalti doi fiind cercetati in stare de libertate.
In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere, precum si orice operatiune privind circulatia produselor ori substantelor toxice, fara drept.
Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale si a tuturor persoanelor implicate urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale in consecinta cu gravitatea faptelor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana