1 aprilie 2014

Cinci cetateni sirieni ascunsi intr-un microbuz incarcat cu ambalaje pentru flori, depistati la Cenad


Politistii de frontiera timiseni au depistat, ascunsi intr-un microbuz incarcat cu ambalaje pentru flori, cinci cetateni din Siria care intentionau sa iasa ilegal din Romania pentru a ajunge in Austria.
Ieri, in jurul orei 23.00, la P.T.F. Cenad, jud. Timis, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul bulgar Ivaylo I., in varsta de 38 ani, conducand un mijloc de transport inmatriculat in Bulgaria. Conform documentelor de insotire, soferul transporta ambalaje pentru flori din Bulgaria in Olanda.
Politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra vehiculului, ocazie cu care au descoperit, ascunsi in spatele unor cutii de carton, cinci barbati care incercau sa iasa ilegal din Romania.
Din verificari, a rezultat ca cei in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 14 si 40 de ani, care au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece nu posedau viza pentru Spatiul Schengen si intentionau sa se deplaseze in Austria pentru a-si gasi un loc de munca.
In cadrul primelor cercetari, soferul microbuzului a declarat ca nu avea cunostinta despre modul cum s-au urcat migrantii in mijlocul de transport.
Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor sirieni adulti acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei, iar soferul este cercetat pentru trafic de migranti.
Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera in vederea depistarii persoanelor implicate in organizarea si calauzirea grupului, precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana